20 активни студенти от България стават част от младежкия Екип Европа

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2019-11-25

Благодарим на всички кандидати за участието и им пожелаваме да продължат да се включват и в други конкурси на Европейската комисия!


През октомври и ноември 2019г. Представителството на Европейската комисия в България проведе за 9-ти път годишния си конкурс за набиране на нови членове на младежкия Екип Европа (Team Europe Junior).

От получените 50 заявления 38 участника бяха допуснати до втори кръг, а 20 от тях, с най-високите резултати между 45 и 60 точки (от максимум 60 т.), бяха избрани да станат част от младежкия Екип Европа за 2020 г. Те ще посетят Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел, ще получат обучения в София по европейски теми, комуникационни умения и за организацията и участията си в събития през 2020г., а в края на следващата година ще ги очаква и сертификат за участие в младежкия Екип Европа.

Основната задача на членовете от екипа през 2020г. е да участват в инициативите „Отново на училище“ и  „Отново в университета”, които организираме най-вече през месеците април и май като част от събитията, свързани с отбелязването на 9 май, Деня на Европа. Младежите ще участват като лектори и в други събития на Представителството на Европейската комисия в България, на Бюрото за връзка на Европейския парламент в България, на центровете „Европа директно“ и други европейски информационни мрежи, действащи в България. Те отразяват редовно своите дейности в социалните медии и можете да ги последвате във Фейсбук (@TEJBulgaria), Инстаграм (@teameuropejunior) и LinkedIn (Team Europe Junior Bulgaria).

Имената им можете да прочетете в този списък.

Благодарим на всички кандидати за участието и им пожелаваме да продължат да се включват и в други конкурси на Европейската комисия! Успех на всички!Към всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria