Бюджетът на ЕС: данни за разходите и вноските по страни-членки

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2019-09-16

Колко средства инвестира ЕС в отделните страни, в какви области и откъде идват парите? Открийте в нашето приложение за бюджета, актуализирано с данни от 2017 г.


Европейското финансиране за България през 2017 г. е възлязло на 1,9 млрд. евро, показва отчетът. От тези средства 627 млн. евро (33%) са изразходвани за регионална политика, а 1,01 млрд. евро (54%) са изразходвани за селско стопанство.


През 2015 г. България е внесла в бюджета на ЕС 379 млн. евро и е събрала от името на ЕС митнически и земеделски търговски такси в размер на 95 млн. евро, от които е запазила 25% под формата на административна такса.


Щракнете върху изображението, за да отворите приложението в нов прозорец. Можете да вградите на Вашата интернет страница цялото приложение или избрани части от него, като щракнете върху бутона </> долу вдясно на страницата с приложението и копирате кода за вграждане.
Към всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria