На 10 и 11 май в София се проведе шестата Академия за иновации. Споделена платформа за обучение по предприемачество и иновации между всички университети и събитие, в което студенти от цялата страна представят идеите си пред бизнеса веднъж годишно.

" /> На 10 и 11 май в София се проведе шестата Академия за иновации. Споделена платформа за обучение по предприемачество и иновации между всички университети и събитие, в което студенти от цялата страна представят идеите си пред бизнеса веднъж годишно.

">

Проектът HUB Ground с водещи участници Борис Ангелов и Жан Ильов от Американския университет в Багоевград спечели първо място в Академия за иновации 2019

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2019-05-14

На 10 и 11 май в София се проведе шестата Академия за иновации. Споделена платформа за обучение по предприемачество и иновации между всички университети и събитие, в което студенти от цялата страна представят идеите си пред бизнеса веднъж годишно.


Двудневният формат е състезание с елементи на програмиране - хакатон. Голямата награда от 10 000 лв. и посещение на Европейските институции в Брюксел, предоставени с подкрепата на Европейска инвестиционна банка, Progress и Европейската комисия в България, отиват при отбора студенти с най-приложима и оригинална идея.

В журито участват изпълнителните директори на 7 бизнес организации, 5 неправителствени и 10 университета.

Първо място: Hub Ground

През 2019 година на първо място се класира отбор студенти: Hub Ground, с водещи участници Борис Ангелов и Жан Ильов от Американския университет в Багоевград (АУБ). Те са разработили иновативна онлайн услуга, която свързва работодатели и служители, според уменията на търсещите и портофолио от проекти, което работодателите имат на пазара. Предлага оферти с най-добро заплащане и допълнителен стимул през платформата за бъдещите служители, които могат да увеличат заплатата си с 5% годишен бонус след 6-ия месец, ако се задържат на оферираното от Hub Ground работно място.

Кое е иновативното? В момента при търсене на работа служители и работодатели, както и агенциите, които се занимават с подбор на персонал, разглеждат предимно стандартно CV, с предишен опит и препоръки. Повечето стандартни сайтове с оферти за работа вече не работят, както и търсенето на работа през платформата LinkedIn. В IT сферата, където търсенето на кадри нараства, талантливи програмисти могат да работят върху повече от един проект, по едно и също време, от една страна. От друга - конкуренцията между компаниите за търсене на кадри е голяма, но търсещите трудно се ориентират в диапазона на заплащането. HubGround ви дава възможност да достигнете до най-добрата възможна заплата, спрямо опита, който имате към момента, като свързва уменията ви с портфолио от проекти на различни компании и ви предлага лична къстъмизирана оферта за работа през самата платформа.

Второ място: OS Implants

На второ място се класираха OS Implants - отбор студенти от Медицински университет София, Ваньо Везиров, Марио Емилов, Кирил Станчев и Алексей Митев, с напреднал прототип и проект за 3D принтиране на костни импланти. Използвайки стандартни за лекарите процедури за сканиране на костите (компютърен томограф) те могат да изградят виртуален модел на засегнатата кост или травма на пациента. Така, използвайки изображението, те създават виртуален модел на медицински имплант, който е индивидуален и персонализиран за всеки един пациент. Следва процеса на принтиране, чрез иновативен 3D принтер, използвайки одобрен от Европейската Медицинска Агенция (ЕМА) полимер, който наподобява здравината и параметрите на истинските кости.
Момчетата решават проблема със сериозните пътнотранспортни произшествия, както и с тежки туморни заболявания на костите, при които е необходима костна замяна.

Трето място: The Braves

Трета награда отиде заслужено при студентите от The Braves от Нов български университет в състав: Захари Колев, Мартин Хараланов, Диана Вълканова, Радослава Киркова. Идеята, както и името на отбора подсказва, е доста смела и провокативна: сладолед, който облекчава симптомите "болка и раздразнение" при менструален цикъл на жените. Продуктът е с билков и пробиотичен състав. "Womenicer" преобръща представата за продукта сладолед в един толкова традиционен сектор.

Статистиката: студенти от 20 университета, 30 отбора, над 18 допуснати до финалите и един голям победител за 2019 година: HubGround!

Източник: http://innovationstarterbox.bg/blog/pobeditelite-v-akademiya-za-inovatsii-2019/?fbclid=IwAR1LYinkcWiudkKD7a7DS_j7vk0b8alVG1zBoPUatwjo1uVpaJnNKLzPa-MКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria