Добре дошли на новите членове на младежкия екип Европа!

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2018-11-23

Европейската комисия в България организира за осми път традиционния си конкурс за набиране на нови членове на младежкия екип Европа (Team Europe Junior).


18 студента, които получиха резултат между 40 и 60 точки (от максимум 60 т.) на втори кръг, бяха избрани да станат част от младежкия екип Европа. Те ще посетят Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел, ще получат обучения в София по европейски теми, трансфер на знания и по комуникационни умения, както и в края на следващата година сертификат за участие в младежкия екип Европа.

Главната задача на младежите е да участват в традиционната инициатива „Отново на училище” през 2019 г., която ще се проведе в България основно през месеците април и май като част от събитията, свързани с отбелязването на 9 май, Деня на Европа. Студентите ще участват също като лектори и в други събития на Европейската комисия в България, както и в комуникационната кампания на европейските институции за европейските избори през май 2019г. 

Имената им можете да прочетете в този списък.Към всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria