" /> ">

Председателят Таяни относно споразумението за Брекзит

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2018-11-15

"Брекзит е за правата на гражданите, запазването на крехкия мир в Северна Ирландия и гарантирането на работните места, засегнати от напускането на Обединеното кралство"


„Брекзит за правата на гражданите, запазването на мира в Северна Ирландия и гарантирането на работните места, засегнати от напускането на Обединеното кралство“, отбеляза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, след брифинга на главния преговарящ за Брекзит Мишел Барние относно споразумението по Брекзит след Конференцията на председателите днес.

 

„Ние вярваме в демокрацията и спазването на решението на британския народ. Приетият текст от Европейския Съюз и Обединеното кралство е първата стъпка от един дълъг път. Въпреки това, аз съм оптимист, че това ще положи основите за близки бъдещи отношения между Обединеното кралство и ЕС. Както винаги съм казвал, Обединеното кралство напуска Европейския съюз, а не Европа“ каза председателят Таяни.

 

„Бих искал да благодаря на Мишел Барние за неговата неуморна работа и дух на сътрудничество, които укрепиха нашите отношения . Бих искал също така да призная важния принос на Ръководната група на Европейския парламент относно Брекзит.

 

„Споразумението трябва да отразява това, че всякакъв краен резултат ще бъде по-лош от пълно членство, като същевременно се защитават интересите на ЕС27 и правата на гражданите. Това показа, че ЕС символизира солидарност и единство между неговите членовете.

 

Също така искам да уточня, че това е само началото на нова фаза. Европейският парламент ще бъде призован да одобри споразумението и следва да продължи да следи развитията, гарантирайки спазването на нашите червени линии“, заключи председателят Таяни.Към всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria