Борбата на ЕС срещу тероризма

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2018-08-02

Ефективната борба с тероризма изисква решения относно бойците, присъединили се към терористите, прекъсването на финансирането и контрола на границите.


Тероризмът в Европа

В последните години крайни ислямисти осъществиха серия терористични нападения в различни точки на Европа. Началото на тази вълна на насилие бе дадено с убийството на журналисти от списанието „Шарли Ебдо“ в Париж през януари 2015 г.

По данни на Европол през 2017 г. 62-ма души са загинали при терористични нападения в ЕС, година по-рано броят на жертвите е бил 135. Освен осъществените нападения има много други, които са били осуетени или не са успели.

Открийте повече данни за тероризма в ЕС.

Мерките на европейско ниво

Европейският съюз предприема широкомащабни мерки, за да овладее терористичната заплаха. Те включват засилване на проверките на външните граници, подобряване на сътрудничеството между страните за проследяване на заподозрени и преследване на извършители, прекъсване на финансовите потоци за тероризма, справяне с организираната престъпност и борба срещу радикализацията.

Научете повече подробности за отделните мерки срещу тероризма в инфографика и видеоматериали на Европейския парламент.Към всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria