• Следващият Европейски съвет на 28-29 юни ще бъде ключов 

 • " />
 • Следващият Европейски съвет на 28-29 юни ще бъде ключов 

 • ">

  Евродепутатите призовават лидерите на ЕС да се съгласят над единна позиция относно Дъблинската система

  Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2018-06-12

  • Следващият Европейски съвет на 28-29 юни ще бъде ключов 


  Преди срещата на върха на ЕС на 28-29 юни, ЕП призова лидерите на ЕС да покажат истинска политическа воля и да изготвят истински решения, за да се сложи край на миграционните кризи.

  Преди срещата на върха на ЕС на 28-29 юни, евродепутатите призоваха лидерите на ЕС да покажат истинска политическа воля и да изготвят истински решения, за да се сложи край на миграционните кризи.

  Евродепутатите обсъдиха приоритетите за Европейския съвет на 28-29 юни с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и зам.- министъра на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Моника Панайотова.

   

  Някои от политическите групи призоваха лидерите на ЕС да сложат край на официалните дискусии по въпросите на миграцията и да започнат да работят по постигането на споразумение по така наречената "Дъблинска система". Те се позоваха на неотдавнашното решение на новото италианско правителство да откаже акостирането на кораба Aquarius, превозващ мигранти през уикенда като "позор" и "скандал".

   

  Председателят на ЕП Антонио Таяни също призова лидерите на ЕС на срещата да продължат работата по цялостното преразглеждането на правилата от Дъблин, като същевременно подчертаха, че Европейският парламент е приел ясна позиция по този въпрос, основана на солидарността.

   

  Някои групи допълнително подчертаха необходимостта от изграждане на нови европейски приемни центрове за мигрантите, пристигащи в транзитни страни. Други подчертаха, че решенията за разрешаване на миграционните кризи, основани на квоти и задължителни преразпределения на бежанци, просто не може да функционира, както бе доказано досега, и че трябва да бъдат предложени други възможности.

  Евродепутатите обсъдиха и търговските бариери на САЩ и реформата на еврозоната, като също така призоваха Европейския съвет да предприеме по-нататъшни действия за обновяването на Европейски валутен фонд.

  Източник: ЕП  Към всички новини

  План за инвестици за ЕС
  #investEU  TWEET to @ECinBulgaria