DiscoverEU

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2018-06-01

Ти си на 18 години? Готов ли си за приключение? Ако отговорът е „да“, приготви се да опознаеш Европа като се включиш в DiscoverEU — инициатива на Европейския съюз, благодарение на която около 15 000 млади хора ще получат карта за пътуване за това лято.


Използвай тази възможност, за да усетиш свободата на движение в Съюза, да научиш повече за многообразието на Европа, да се насладиш на нейните културни богатства, да намериш нови приятели и в крайна сметка да откриеш себе си.

Освен това, тъй като 2018 г. е Европейска година на културното наследство, пътуването обещава да бъде още по-вълнуващо! Организирани са много прояви в цяла Европа, с които се чества нашето изключително разнообразно културно наследство.

Ще пътуваш главно с влак. Това означава, че ще можеш да се наслаждаваш на безкрайното разнообразие от градове и прекрасни пейзажи, които предлага нашият континент.

За да се гарантира достъп до повече части на континента, с картата за пътуване ще може да се използва и алтернативен транспорт, като например автобуси или фериботи. В изключителни случаи и когато няма друг вид транспорт, ще се разрешава пътуване със самолет. Така ще се гарантира, че младите хора, които живеят в отдалечени райони или на острови, също имат възможност да участват в инициативата.

 

Кой може да кандидатства?

Можеш да кандидатстваш само ако:

  • на 1 юли 2018 г. ще си на 18 години (роден между 2 юли 1999 г. и 1 юли 2000 г. включително);
  • си гражданин на една от 28-те държави от Европейския съюз;
  • въведеш номера на твоята лична карта или паспорт в електронния формуляр за кандидатстване;
  • започнеш пътуването си в една от 28-те държави от ЕС;
  • планираш да започнеш пътуването си между 9 юли и 30 септември 2018 г.;
  • планираш да пътуваш от 1 ден до максимум 30 дни;
  • планираш да пътуваш до най-малко 1 и най-много 4 чуждестранни дестинации в рамките на ЕС;
  • си готов да станеш посланик на DiscoverEU.

Ако отговаряш на тези критерии, можеш да кандидатстваш чрез инструмента за онлайн регистрация.

Можеш да кандидатстваш самостоятелно или в група от максимум 5 души. Групите трябва да определят свой ръководител. Ръководителят на групата попълва формуляра за кандидатстване и отговаря на въпросите от викторината и на решаващия въпрос. При изпращането на формуляра ръководителят на групата ще получи код, след което ще трябва да го съобщи на останалите членове, за да могат и те да се регистрират. Използвайки този код останалите членове на групата могат да се регистрират онлайн, като попълнят личните си данни. Всички членове на групата трябва също да са на 18 години.

Често задавани въпроси

 

Кога и как да кандидатстваш?

Ще можеш да кандидатстваш онлайн от 12 юни в 12:00 ч.(централноевропейско време) до 26 юни 2018 г. в 12:00 ч.(централноевропейско време). Първо, ще трябва да предоставиш своите лични данни и повече информация за пътуването, което възнамеряваш да предприемеш. Второ, ще трябва да отговориш на 5 въпроса, свързани с Европейската година на културното наследство 2018 и с инициативи на ЕС, насочени към младите хора. И накрая, ще трябва да отговориш на един решаващ въпрос, който ще позволи на Европейската комисия да класира кандидатите, в случай че получи твърде много кандидатури. След като бъдат избрани, участниците трябва да започнат своето пътуване между 9 юли и 30 септември 2018 г.

Източник: http://europa.eu/youth/discovereu_bgКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria