Председателят на ЕП Таяни в София: „Трябва да променим Европа“

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-11-22

Делегация на Парламента начело с председателя Антонио Таяни посети България на 21 ноември и изрази подкрепа за плановете на предстоящото председателство на Съвета.


Г-н Таяни и представители на политическите групи в ЕП проведоха срещи с президента на страната Румен Радев, председателката на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателя Бойко Борисов. Евродепутатите обсъдиха целите, които си поставя шестмесечното българско председателство на Съвета на ЕС, започващо от 1 януари 2018 г.

 

Антонио Таяни заяви: „Приоритетите на българското председателство са и приоритети на Европейския парламент. Заедно ние споделяме отговорността да направим така, че нашите граждани да видят резултати от работата на Европа по настоящите общи предизвикателства: миграцията, сигурността и създаването на работни места за младите хора.“

 

Депутатите взеха участие и в публична дискусия с млади хора за бъдещето на Европа. „Ние трябва да разговаряме с гражданите; трябва да променим Европа“, заяви г-н Таяни, като в същото време отбеляза, че ЕС е допринесъл за „70 години мир, свобода, спазване на човешките права и човешкото достойнство“.

„Европа не е само Европейската централна банка или Шенген; ние искаме да засилим Шенген и вътрешния пазар, но това не е единственото в Европа. Ние трябва да имаме мечти и ценности, защото без тях няма как да работим“, каза още председателят на Парламента.

 

В делегацията на Парламента участваха депутатите Естебан Гонсалес Понс (ЕНП, Испания), Елена Валенсиано (С&Д, Испания), Робертс Зиле (ЕКР, Латвия), Хавиер Нарт (АЛДЕ, Испания), Моника Вана (Зелени/ЕСА, Австрия), Габриеле Цимер (ЕОЛ/СЗЛ, Германия), Реймънд Финч (ЕСПД, Великобритания) и Никола Баи (ЕНС, Франция).

Допълнителна информация от източника: http://www.europarl.europa.eu/news/bgКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria