Онлайн телевизия в чужбина: нови правила улесняват достъпа

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-11-20

На 21 ноември парламентарната комисия по правни въпроси одобри законодателно предложение, което би улеснило гледането на телевизия онлайн в други страни от ЕС.


Разглежданият проект за регламент цели да даде на хора, пребиваващи в друга страна от ЕС, достъп до съдържанието, с което разполагат в собствената страна. Съгласно тези правила телевизионни оператори, които искат да предлагат програмата си онлайн в множество страни от ЕС, ще трябва да уредят правата върху предаванията само в една страна.

 

Към момента за операторите е трудно да се сдобият с права за разпространение на предлаганото от тях съдържание в други страни от ЕС.

Предложеният от комисията по правни въпроси текст сега трябва да получи одобрение на пленарно заседание, след което Парламентът ще започне преговори с държавите-членки.

 

Повече от половината от потребителите на Интернет в ЕС гледат онлайн филми, сериали или телевизионни програми, които са пропуснали. Разгледайте нашата инфографика за повече информация относно зрителните навици.

 

През май 2017 г. Парламентът одобри правила, даващи на хората, абонирали се за услуги като филми или музика от онлайн доставчик в своята страна, достъп до същата услуга и във всяка друга страна от ЕС, в която те пребивават за ограничен период от време.

Допълнителна информация от източника: http://www.europarl.europa.eu/news/bgКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria