Развитието на Африка може да предложи алтернатива на миграцията

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-10-11

Комисията по развитие на ЕП приема доклад за помощта за Африка, съдържащ идеи за насърчаване на развитието на континента и намаляване на стимулите за миграция.


Избухването на кризата с мигрантите накара страните в Европа да следят по-внимателно какво се случва около тях и особено в Африка. Въпреки че някои африкански страни регистрираха стабилен растеж през последните години, други се сблъскаха с нестабилност и терористични нападения. Населението на континента като цяло е младо и расте бързо, което поражда проблеми за намирането на добре платена работа.

 

Френският депутат Морис Понга (ЕНП) смята, че помощта за развитие може да има ключова роля за стимулиране на икономическия растеж в Африка, а той би допринесъл за задържането на хората в собствените им страни. В своя доклад за стратегия на ЕС за Африка г-н Понга излага идеи за подпомагането на страните от континента.

 

Комисията по развитие одобри доклада на 10 октомври. Предстои текстът да бъде представен за разискване и гласуване на пленарно заседание.

 

Научете повече за проблема и за възможните решения от нашия видеоматериал и се запознайте с работата на Парламента относно кризата с мигрантите.

Източник: Европейски парламент http://www.europarl.europa.eu/news/bgКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria