Таяни към сръбския премиер Бърнабич: Успехът на Западните Балкани е много важен

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-10-11

Председателят на Парламента Антонио Таяни посрещна сръбския премиер Ана Бърнабич на 11 октомври и я увери в подкрепата си за проевропейските реформи в страната.


Г-н Таяни приветства стабилния напредък на Сърбия към членство в ЕС и призова за реформи, които да гарантират върховенството на закона и да привлекат чуждестранни инвестиции. „Усилията за реформи на всички нива са, на първо и най-важно място, в полза на сръбските граждани“, каза той пред медиите след срещата в Брюксел.

Председателят на Парламента заяви, че ще организира посещение в Сърбия с инвеститори през януари 2018 г. за засилване на икономическите връзки. „Успехът на Западните Балкани е много важен за Европейския парламент“, каза той и подчерта, че „бъдещето ще бъде бъдеще на разширяването“.

 

Г-жа Бърнабич, която зае поста на министър-председател на Сърбия през юни 2017 г., изтъкна икономическите реформи в страната и описа амбициите на правителството за подобряване на образованието, държавната администрация и съдебната система. „Сърбия остава ангажирана с европейската интеграция и регионалната стабилност“, заяви тя.

Сръбският премиер също така отбеляза работата на полицейските и военните сили в страната за спирането на нелегалната миграция: „Ние сме действали като надежден и силен партньор на ЕС в защитата на границите и граничния контрол“.

Допълнителна информацияот източника: http://www.europarl.europa.eu/news/bg
 
Европейски парламент







Към всички новини













План за инвестици за ЕС
#investEU



TWEET to @ECinBulgaria