. Това обяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка с гласуваното в Европарламента предложение за удължаване на плана "Юнкер" до 2020 г.

" /> . Това обяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка с гласуваното в Европарламента предложение за удължаване на плана "Юнкер" до 2020 г.

">

Улесняват финансирането на проекти по плана „Юнкер”

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-05-16

По-лесно ще става финансирането на проекти в България по плана "Юнкер". Това обяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка с гласуваното в Европарламента предложение за удължаване на плана "Юнкер" до 2020 г.


Ева Майдел е единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент. Тя посочи, че една от промените е отпадане на ограничението за минимална стойност на допустимите проекти.

С друго въведение се предвижда Европейската инвестиционна банка да взима предвид особеностите на икономиките в различните държави. Това ще става при оценяването на проекти. Банката ще публикува публично оценката на всеки проект по утвърден списък с критерии.

По думите на евродепутата българският бизнес е даван за пример в цяла Европа за активността и в търсенето и използването на средства в другата част на плана "Юнкер" - за малки и средни предприятия. Ева Майдел подчерта, че у нас има подписани споразумения за 202 млн. евро, които ще доведат до почти 1 млрд. евро инвестиции. Това е 2% от целия Брутен вътрешен продукт на страната ни за 2016 г.".

За още информация: https://news.bg/euronews/ulesnyavat-finansiraneto-na-proekti-po-plana-yunker-u-nas.html

Източник: https://news.bg/euronews/ulesnyavat-finansiraneto-na-proekti-po-plana-yunker-u-nas.htmlКъм всички новини

План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria