#BG10xEU Хакатон "10 години България в ЕС"

Европейски информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Благоевград. ЕВРОПА ДИРЕКТНО- Благоевград е част от ИНФОРМАЦИОННАТА МРЕЖА EUROPE DIRECT, която обхваща целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ Дата: 2017-03-31

Темата на първия БГХакатон е свързана с 10 годишното членство на България в Европейския съюз. Опитът показва, че всяка иновация си пробива трудно път и отнема време за да бъде приложена масово. За това хакатонът ще погледне в бъдещето, ще предложи решения на предизвикателствата, които ни очакват, ще фокусира вниманието върху решения, които проправят път към бъдещето.


Дата: 
12/5/2017 to 13/5/2017
Място: 
Експериментариум, София Тех Парк

На 12 и 13 май 2017 г. в София Тех парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС. Българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават.

Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, а Асоциация за развитие на София, Софтуерният университет, Фондация Webit и UPNETIX са в основата на организационния екип.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА:

  • Образованието: Как да се подготвим за образованието на бъдещето? Какви ще са новите професии и необходимите нови умения? Как младите хора да имат достъп до възможностите за обучение и заетост, от които се нуждаят, за да успеят? Как да направим така, че образованието и търсенето на специалисти да бъдат в синхрон? Съществуват още много въпроси които участниците в хакатона си задават и може би вече търсят решение.
  • Екологична устойчивост: Как да решаваме екологичните предизвикателства? Готови ли сме да дишаме все по-замърсен въздух, особено в големите градове? Как да управляваме по-мъдро нашето отношение към природата? Това е само малка част от въпросите които си задаваме сега, а какви ще бъдат те след 10 години и възможно ли е сега да предложим решения.
  • Предизвикай! Кои са предизвикателствата, които ни очакват, но все още не ги осъзнаваме? Не е ли сега времето да ги формулираме? А да търсим решението, от което светът ще се нуждае след 10 години? Бъдещето е на смелите и информирани решения.

НАГРАДИ:

  • Първа награда: 10 000 лева
  • Втора награда: 5 000 лева
  • Трета награда: 3 000 лева

Специални награди: Екипите -участници в хакатона имат възможност да представят своите проекти пред Партньори на инициативата, които сами ще изберат проект и ще предложат начина по-който го подкрепят.

УЧАСТНИЦИ:
В хакатонът са поканени да участват всички, които имат технически умения, визия за бъдещето, креативни идеи и смелостта да ги защитават и отстояват.

Желаещите да участват се регистрират в отбори от минимум 2 и максимум 10 човека.

За повече инфромация вижте тук: #BG10xEU

Източник: Европейската комисия

 Към всички новини
План за инвестици за ЕС
#investEUTWEET to @ECinBulgaria